Biceps irritation

Biceps er en interessant muskel, der både har funktion over skulderleddet og albueleddet. Irritationer af musklen er hyppig i begge led, men lad os starte med skulderen.

I skulderleddet hæfter det lange hoved af biceps på toppen af skulderbladets ledskål. I samme område har vi flere andre sener og slimsække, der ofte er involveret i overbelastning af skulderen, bedre kendt som impingement, eller indeklemningssyndrom. Langt de fleste vi ser med skulderproblemer har irritation, mere end de har inflammation (betændelse), men sjovt nok får de altid kombinations diagnosen, overbelastning med inflammation, hvilket betyder stilstand og smertebehandling. Langt de fleste tilfælde er til at behandle sig ud af, samtidig med at man er aktiv.

Skulderens led er kompleks, og er i virkeligheden 5 led der arbejder sammen for at tillade at skulderen har fuld mobilitet. Det er skulderleddet, kravebenets to led (AC og SC led), skulderbladet og hele ribbenskassen.

Nøglen til fejlbelastninger og irritationer i skulderleddet, findes ofte som stivhed i disse 5 led, men helt klart også stivheder andre steder i kroppen, der stjæler mobilitet i skulderen, husk at en af kroppen største muskler, vingen (Lattisimus Dorsi) forbinder bækkenet, lænden, skulderbladet og overarmsknoglen, så der er en kæmpe sammenhæng imellem lænde/bækkenstivhed og skulderstivhed.

Albuen

Biceps er en af de muskler der primært bøjer albueleddet. Det gør den bedst i den position af albueleddet der hedder supination, der svarer til at vende håndfladen opad. I dagligt virke bruger rigtig mange mennesker deres albueled i den position der hedder pronation, som er håndryggen opad, for at vi kan taste på computeren. Denne stilling i mange timer, dage, uger og år, gør albueleddet stift i pronationsretningen, hvilket medfører dårlige arbejdsforhold for biceps musklen. Det gør at bicepsmusklen arbejder imod modstand hver gang den supinerer underarmen, lidt ligesom at åbne en dør der binder, der skal bruges flere kræfter, og pludselig ud af det blå, begynder senen af biceps i albueleddet at gøre ondt. Flere hverdags og træningsfunktioner gør nu pludselig ondt ud af det blå, kroppens opbyggede stivhed har indhentet dig.

Men som altid, kan der gøres noget, som tit involverer genoprettelse af lokal tabt bevægelse i de involverede albue/skulderled, men som altid også et globalt check på hele kroppen, for at sikre optimalt samarbejde i hele kroppen.

Send dit spørgsmål eller lad os kontakte dig:

0 + 1 = ?