Persondata og privatlivspolitik

Velkommen som patient på causaklinikken. I forbindelse med dine behandlinger her på klinikken er det nødvendigt, at vi noterer og behandler relevante oplysninger om dig. Dette gør vi for at kunne udføre en behandling, med en høj kvalitet og sikkerhed.

Hvilke personoplysninger opbevarer vi?

I forbindelse med din behandling på causaklinikken noterer vi oplysninger om dine helbredsmæssige forhold til brug for den journalføring, som vi efter sundhedslovgivningen har pligt til at foretage. De nærmere regler findes i autorisationslovens kapitel 6 og journalbekendtgørelsen: Bekendtgørelse nr. 1090 af 28. juli 2016 om 1090 om autoriserede sundhedspersoners patientjournaler, journalføring, opbevaring, videregivelse og overdragelse m.v. Du kan læse bekendtgørelsen via dette link: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=183578

Udover de helbredsoplysninger vi selv noterer om dig, kan vi modtage helbredsoplysninger om dig fra andre sundhedspersoner, for eksempel fra din læge, efter reglerne i sundhedslovens kapitel 9. Du kan læse bekendtgørelsen af sundhedsloven via dette link: https://www.retsinformation.dk/forms/R0710.aspx?id=199871#id0f8196dc-64d3-404e-981f-b31ae4ffa873

Oplysningerne anvendes alene til brug for en god og sikker behandling af dig og de administrative funktioner, der er forbundet hermed.

Vi har pligt til at opbevare dine oplysninger sikkert og fortroligt.

Vi kan også registrere andre oplysninger om dig til brug for afregningsformål. Disse oplysninger noteres med hjemmel i databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b og f (indtil 25. maj 2018: persondatalovens § 6, stk. 1, nr. 2 og nr. 7). Du kan læse nærmere herom via dette link: https://www.retsinformation.dk/forms/R0710.aspx?id=194142

Vi kan også anvende dine kontaktoplysninger til brug for udsendelse af nyhedsbreve eller andre markedsføringsmæssige tiltag. I så fald indhenter vi først dit samtykke. Denne anvendelse sker med hjemmel i databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a (indtil 25. maj 2018: persondatalovens § 6, stk. 1, nr. 1). Du kan til en hver tid tilbagekalde dit samtykke til markedsføring.

Videregivelse af personoplysninger

Efter sundhedsloven har vi tavshedspligt om dine helbredsmæssige og andre følsomme forhold, men hvis det er nødvendigt, kan vi udveksle dine helbredsoplysninger internt blandt vort personale.

Videregivelse af helbredsoplysninger uden for klinikken må som udgangspunkt kun ske med dit samtykke. I særlige tilfælde kan der efter reglerne i sundhedsloven ske videregivelse uden samtykke. Det vil typisk være til andre sundhedspersoner, f.eks. din egen læge. De nærmere regler herom findes i sundhedslovens  kapitel 9      https://www.retsinformation.dk/forms/R0710.aspx?id=199871#id0f8196dc-64d3-404e-981f-b31ae4ffa873

De oplysninger vi har registreret til brug for afregningsformål, udveksles med betalingsformidlere i det omfang, det er nødvendigt for at gennemføre betalingerne. Hvis din behandling helt eller delvist betales af andre end dig selv, f.eks. af din region, kommune eller af et forsikringsselskab, vil vi også videregive oplysninger om behandlingen til den, der skal betale.

Hvor længe bevares personoplysninger?

Din journal opbevares i det tidsrum, der er fastlagt af Styrelsen for Patientsikkerhed. Det gældende tidsrum er 5 år fra det seneste notat i journalen, jf. journalbekendtgørelsens § 15, stk. 2: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=183578

I særlige tilfælde kan journalen opbevares længere.

Oplysninger til brug for afregningsformål opbevares så længe, det er nødvendigt af hensyn til afregning og bogføring.

E-mail korrespondance mellem dig og klinikken slettes når den ikke længere er relevant og senest efter 1 år.

Dine rettigheder i forbindelse med personoplysninger

Du kan få indsigt i hvilke oplysninger, vi har registeret om dig, ved at kontakte os. Efter autorisationslovens § 24 må vi ikke slette oplysninger i din journal, men hvis du mener, at der er fejl i journalen, kan du bede om, at der laves en tilføjelse. Se link hertil: https://www.retsinformation.dk/Forms/r0710.aspx?id=192522

For oplysninger, der ikke er omfattet af patientjournalen, har du har ret til at få rettet eller slettet ukorrekte oplysninger. Du har også ret til at bede os om at ophøre med at behandle sådanne oplysninger om dig.

Når du er fyldt 15 år, har du som udgangspunkt ret til at få at vide, hvad der står om dig i en journal hos sundhedsvæsenet.

Klage over håndtering af personoplysninger

Klager over vores behandling af dine personoplysninger kan indgives til Datatilsynet, Borgergade 28, 5. sal, 1300 København K. Du kan finde nærmere oplysninger om Datatilsynet på www.datatilsynet.dk

Tilsyn med reglerne i sundhedslovgivningen føres af Styrelsen for Patientsikkerhed. Du finder styrelsens kontaktoplysninger på www.stps.dk

Patientsikkerhed

Læs mere om dine rettigheder ved utilsigtede hændelser og patienterstatning.

Cookies

På Causaklinikken.dk anvender vi cookies til at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om vores cookiepolitik og hvilke cookies vi anvender her.

Osteopat og fysioterapeut i København Logo

Hvad siger andre om Causaklinikken

Charlotte Møller
Charlotte M.
19:27 01 May 20
Fantastisk sted, Tanja har hjulpet mig af med knæ og rygproblemer, og man føler sig helt tryg, kan varmt anbefale
Pia Christensen
Pia C.
11:25 30 Jun 18
Jeg har gennem en årrække haft Kim Dudek som behandler og har altid fået en yderst kompetent behandling samt svar på alle mine spørgsmål. Min voksne datter har også gået hos Kim Dudek og været ligeså tilfreds. Jeg kan varmt anbefale ham.
Michael Stærk
Michael S.
16:18 13 Mar 18
Jesper Birkedal har udført mirakler for mig flere gange. Hjælper dine skravanker ikke hos fyssen eller kiropraktoren eller lignende, så tøv ikke med at tage forbi ham. Meget rådgivende og kompetent behandler - og stort serviceniveau. Kunne jeg give mere end 5 stjerner, så havde jeg gjort. det.
Maria Christensen
Maria C.
11:42 15 Nov 17
De fortjener intet mindre end 5 stjerne. De har virkelig meget viden om kroppen, og hvordan den fungerer. De er gode til at fortælle, hvad de gør og hvorfor de gør det og man føler sig i trygge hænder og altid godt tilpas i klinikken.
Janne Staal
Janne S.
11:46 29 May 17
Fantastisk sted hvor man som person er i centrum...! Kun de varmeste anbefalinger. Bruger Peter Bjergaard, og kan kun varmt anbefale ham.
Medlem af Danske Osteopater

Causa – Klinikken for Osteopati og Fysioterapi
Nørre Søgade 27A. 1th
1370 København K

Telefon: 3336 1306
Email: info@causaklinikken.dk

Åbningstider: Mandag – Fredag 8-17

Betalingsmuligheder osteopat