Achillesproblemer

Af Osteopat D.O. M.R.O.DK, Kim Juel Dudek

Hvad er Achillesproblemer:

Achillessenen hæfter på bagsiden af hælbenet, og er en samling af de to muskler der udgør lægmusklen. (Gastrocnemius og Soleus)

Lægmusklen er en muskel der bruges dagen lang. Den belastes især under løb, og er en hyppig løbeskade.

Årsager til Achillesproblemer:

Der er er flere faktorer der kan være med til at overbelaste achillessenen.

  • nedsat bevægelse i storetåen, gør at lægmusklen er nødt til at løfte hælen fri af underlaget under gang og løb, hvilket giver en kraftigere belastning af musklen, og herved overbelastning af achillessenen. Dette ses ofte hos mænd
  • Skævtstillet bækken, gør at nerverne til bl.a. lægmusklerne kan komme i klemme. Dette forsager en krampetilstand af musklen, som ved øget brug kan give irritation.
  • Tendens til overpronation gør at den indvendige del af lægmusklen konstant skal forsøge at rette foden op, og nemt bliver overbelastet. Dette ses ofte hos kvinder
  • Hævelse i benet løber pga tyngdekraften nedad, og kan bl.a. ende i området omkring achillessenen, og forsage en irritation.
  • Knogleudvækster på hælbenet kan danne friktion på forsiden af achillessenen og skabe en konstant irritation. Her er operation ofte nødvendigt.
Osteopat og fysioterapeut i København Logo

Hvad siger andre om Causaklinikken

Charlotte Møller
Charlotte M.
19:27 01 May 20
Fantastisk sted, Tanja har hjulpet mig af med knæ og rygproblemer, og man føler sig helt tryg, kan varmt anbefale
Pia Christensen
Pia C.
11:25 30 Jun 18
Jeg har gennem en årrække haft Kim Dudek som behandler og har altid fået en yderst kompetent behandling samt svar på alle mine spørgsmål. Min voksne datter har også gået hos Kim Dudek og været ligeså tilfreds. Jeg kan varmt anbefale ham.
Michael Stærk
Michael S.
16:18 13 Mar 18
Jesper Birkedal har udført mirakler for mig flere gange. Hjælper dine skravanker ikke hos fyssen eller kiropraktoren eller lignende, så tøv ikke med at tage forbi ham. Meget rådgivende og kompetent behandler - og stort serviceniveau. Kunne jeg give mere end 5 stjerner, så havde jeg gjort. det.
Maria Christensen
Maria C.
11:42 15 Nov 17
De fortjener intet mindre end 5 stjerne. De har virkelig meget viden om kroppen, og hvordan den fungerer. De er gode til at fortælle, hvad de gør og hvorfor de gør det og man føler sig i trygge hænder og altid godt tilpas i klinikken.
Janne Staal
Janne S.
11:46 29 May 17
Fantastisk sted hvor man som person er i centrum...! Kun de varmeste anbefalinger. Bruger Peter Bjergaard, og kan kun varmt anbefale ham.
Medlem af Danske Osteopater

Causa – Klinikken for Osteopati og Fysioterapi
Nørre Søgade 27A. 1th
1370 København K

Telefon: 3336 1306
Email: info@causaklinikken.dk

Åbningstider: Mandag – Fredag 8-17

Betalingsmuligheder osteopat