Irritabel tyktarm

Irritabel tyktarm er endnu en skraldspandsdiagnose, der bliver brugt som en parkeringsplads for de patienter der ikke på nogen som helst måde slår ud på almindelige tests som blodprøver, scanninger, kikkertundersøgelser, allergi tests osv. Den har internationalt andre navne såsom IBS (Irritabel Bowel Syndrome) og diagnosen SIBO (Small intestinal Bacterial Overgrowth) bliver også hyppigt brugt. Ligeså bliver diagnosen Candida brugt som en hyppig årsag til irritabel tyktarm. Vi ser flest patienter der har symptomer som en sideting til f.eks rygsmerter eller hovedpine, men vi får også patienter ind hvor tarmfunktionen er det primære problem. symptombilledet er ofte: Træthed i kroppen, manglende energi, sløvhed, hovedpine, ondt i maven, oppustethed, appetitløshed, sure opstød (reflux, GERD) langsom tarmfunktion, forstoppelse, luft i maven, skiftende mave, tung hovedpine der føles som hovedet er inde i en osteklokke. Til en start opdeler vi problemet i interne og externe problemer. Det er altid en god ide at blive undersøgt hus egen læge eller speciallæge, så vi kan afkræfte sygdomme og alvorlige tilstande i kroppen. Hvis patienten kommer ind uden denne forundersøgelse, er vi som altid meget observante på det vi kalder røde flag, som er symptomer der kan indikere at en dybere undersøgelse er nødvendig. De interne problemer, handler om funktionen inde i tarmen, fra det sekund, vi begynder at tygge starter der en kemisk kædedans hele vejen ned igennem systemet, indtil vi i sidste ende udskiller noget affald. her er fokus på

  • Kæbefunktion, optimal spytsekrektion
  • Korrekt og optimal udskillelse af mavesyre
  • Potentielle ubalancer i form af vitamin mineral mangler som kan bidrage til nedsat fordøjelsesevne
  • Ophobede affaldsstoffer
  • Problemer med tarmflora og candida problemer.

Til flere af områderne kan vi gøre brug af eksterne samarbejdspartnere til dybere tests af vitale fordøjelsesfunktioner. De eksterne problemer, handler om irritationer/afklemninger/overbelastning af nerver til fordøjelsessystemet, samt optimal blodforsyning til de forskellige organer. Vores fordøjelsessystem er styret af det autonome nervesystem, der via vores fordøjelsesnerve  (vagus nerven) kommunikerer med vores hjerne. Alle disse nerver kan på forskellig vis blive afklemt og irriteret i deres passage rundt i kroppen, ligesom vi kender det fra afklemninger af de fysiske nerver f.eks iskiasnerven. Disse problemer kan især bidrage til kendte problemer som hovedpine, migræne, kronisk træthed, facetledssyndrom og meget mere. Afklemninger og irritationer af nerver og blodkar har stor indflydelse på irritabel tyktarms symptomer, og ved behandling kan det bidrage til massiv aflastning af tarmfunktionen. Til dette område gør vi stor brug af de teknikker vi lærer til at behandle mave/tarm systemet som fylder flere år på osteopatuddannelsen Samlet set kan man med osteopatien komme meget langt med disse symptomer, og i mange tilfælde fjerne dem helt.

Send dit spørgsmål eller lad os kontakte dig:

6 + 2 = ?

– Indsæt lidelse –

Hos Causa har vi stor erfaring i at behandle [INDSÆT LIDELSE]

Vi er i gang med at udarbejde beskrivelsen for denne lidelse. I mellemtiden kan du læse mere om osteopati og fysioterapi generelt eller se en oversigt over hvilke lidelser vi behandler.

Du kan bestille tid online eller kontakt os ved at udfylde nedenstående formular for at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig:

Send dit spørgsmål eller lad os kontakte dig:

4 + 3 = ?