Løbeskader

Løbeskader er noget vi ser på klinikken på daglig basis.

Hælsporer, skinnebensbetændelse, løberknæ, springerknæ, løberhofte, svangseneirritation, achillesproblemer, osv.

Når den enkelte person beslutter sig for at starte med at løbe, er de fleste mennesker komplet uvidende om at de skævheder og skavanker, fra gamle skader, operationer, bevægemønstre, trykkede ribben, medfødte skævheder, brækkede knogler, biluheld, hjernerystelser osv. er med til at bidrage til at de pludselig ud af det blå, midt i en god periode, får smerter.

Dette ofte diagnosticeret som overbelastningsskader, til trods for at de fleste har trænet fornuftigt og trappet op med træningen helt efter bogen.

Løb er en symmetrisk bevægelse der for mange gentages millioner af gange over tid. Hvis højre og venstre side ikke har den samme bevægelse til rådighed, så er det bare et spørgsmål om tiden før fælden klapper. For nogen er det ganske få løbeture, og andre kan sagtens få sneget et pat maratons på kontoen inden det går galt.

Hos Causa, går vi i dybden efter at finde disse skævheder og asymmetrier, og det bevirker at vi ofte kan sende folk afsted ud og løbe igen,  hurtigt.

Vi ser ALT for mange der har fået lokal behandling og lokale øvelser til f.eks  deres knæ, men den rigtige årsag til at knæet gør ondt er ikke lokaliseret eller behandlet.

Det HELT store paradox kommer ved besøget i løbebutikken. Med hightech udstyr filmes rigtig mange løbere på løbebånd, hvor det visuelle udtryk man ser på skærmen er meget overbevisende, det er ikke svært at se at mange lander skævt på deres fødder, men i stedet for at rette de rigtige årsager, så korrigerer man på fodstillingen med sko og indlæg, så man prøver at korrigere kroppen nedefra og op.

Dette har meget tit en effekt, så meget effekt at løberen er glad, der kan igen løbes. for sko og indlæg de kan aflaste, MEN de ender med at belaste over tid.

Hver uge har vi patienter med samme historie at de har løbet mange år, fik en skade, fik anbefalet korrigerende sko og/eller indlæg, de virkede, men nu har de fået en ny skade, som de ikke kan komme af med.

Her skal vi ofte grave dybt, med en grundig forklaring omkring deres forløb, hvorfor at flere forskellige årsager disponerer til deres situation, og at de løbesko og indlæg de har haft har været en midlertidig løsning, men er blevet en del af problemet. På denne måde kan vi igennem rådgivning, forklaring og behandling, få ryddet op og startet helt forfra på en frisk.

Der er selvfølgelig nogen mennesker der har brug for indlæg og korrigerende sko til forskellige diagnoser, men absolut ikke alle.

Send dit spørgsmål eller lad os kontakte dig:

6 + 2 = ?