Facetledssynddrom

Facetledssyndrom er en diagnose mange behandlere arbejder med, desværre er der igennem længere tid opstået en skraldespands tendens omkring den diagnose, at det nærmest er blevet en sygdom man kun kan holdes nede, men den vil komme igen. Dette er selvfølgelig ikke rigtigt.

Facetleddene er de led der sidder imellem to ryghvirvler, et på hver side af midten, hele vejen fra øverste nakkehvirvel til nederste lændehvirvel.  Leddene udfører bevægelse imellem ryghvirvlerne, og de er en vigtig del af vores rygsøjles samlede bevægelse.  Facetleddene er meget påvirkelige af manipulationer, altså knæk teknikker, men også mobilisering stræk og massage. Alle disse teknikker er meget brugbare i den akutte fase, hvor leddene kan låse. Det vi kender i folkemunde som hekseskud, lumbago, hold i ryggen. Disse aflåsninger kan medføre kraftige smerter og nedsat mobilitet, og kan tit forveksles med prolapser.

syndromet opstår når man gentagne gange oplever disse aflåsninger. Vi får mange patienter ind der lider af dette, om de så har fået diagnosen sat eller ej, så er det langvarige ryg/nakkeproblemer der effektivt er blevet holdt nede og fikset af flere forskellige typer behandling, hvor kiropraktik nok er den hyppigst brugte. MEN nu er de nået til et punkt hvor behandlingen ikke virker mere.

Syndromet handler altid til en start om de lokale led der bliver ved med at låse, men herfra starter et detektiv arbejde for osteopaten, der skal lokalisere hvilke andre ledområder i kroppen der påvirker det låste område, tit er hele kroppens samlede mekanik involveret, og især også fordøjelsesproblemer bidrager meget til de låste facetled, særligt i området omkring skulderbladene. Læs mere om dette under irritabel tyktarm

Send dit spørgsmål eller lad os kontakte dig:

1 + 6 = ?