Smerter omkring knæskallen

Hos Causa har vi stor erfaring i at behandle smerter omkring knæskallen, herunder diagnoser som. Osgood-Schlatter, Patello-Femoralt smertesyndrom.

Omkring knæskallen og hele knæet hæfter mange muskler der udspringer fra bækkenet. Deres senetilhæftninger ligger indvævet i knæets ledkapsel. Hvis bækkenet ikke står symmetrisk begynder noget væv at blive for kort, og andet væv overstrukket. Væv der er overstrukket er belastet ligesom hvis en hund trækker i din arm, eller hvis nogen hiver dig i håret, der opstår et stort træk i vævets tilhæftning, og dette er tit det sted hvor du vil mærke smerte, men årsagen ligger et andet sted. En smerte som denne vil reagere meget kortvarigt på yderligere stræk, og pause vil hjælpe kort ved opstart, men hurtigt er problemet tilbage, fordi årsagen til overstrækket ikke er løst.

Et godt eksempel er Osgood-Schlatter som mange drenge og piger døjer med midt i deres vigtige og aktive teenage år. Ved denne lidelse, er det bækkenet der står for langt tippet bagover, dette er ikke farligt og kan være alt fra medfødt, noget som opstår pga kompensationer i kroppen (forstuvede ankler), eller slået skævt, ved fald, tacklinger, styrt osv.

Hvis først bækkenet står for langt bagover, bliver hasemuskulaturen for kort, herved opstår det ovenstående problem på forsiden af låret, i lårmusklens væv, det overstrakte væv trækker i tilhæftningen på skinnebenet, lige der hvor skinnebenet vokser, og vupti, så har vi irritationen og den øgede knoglevækst i området pga det irriterede væv.

Alt for mange bliver bedt om at holde lange irriterende pauser, eller helt stoppe med sport, i en alder hvor bevægelse, og glæden ved dette er uhyre vigtig.

Osgood-Schlatter og mange andre lidelser omkring knæet, opstår med samme typer årsag, det skæve ufleksible bækken, som kan påvirkes negativt af næsten alt i kroppen, men finder man årsagen, går ens knæproblemer også væk igen.

Mange får også at vide at de har inflammation omkring knæet, en betændelsetilstand, men af alle de patienter vi ser, er der meget få der har en reel inflammation. Størstedelen er fanget i den onde cirkel hvor det irriterede væv bliver ved med at gøre ondt, og samtidig er responsen på pause ikke særlig god, netop fordi årsagen ikke er fundet.

Derfor er den største nøgle til knæproblemer = Bækkenet.

Du kan bestille tid online eller kontakt os ved at udfylde nedenstående formular for at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig:

Send dit spørgsmål eller lad os kontakte dig:

6 + 1 = ?